2012. november 3., szombat

Csörgős filcfigurák babaágy forgóhoz

Éppen a várva-várt kisfiú születésére készült el ez az 5 figurából álló, szélforgós játék... Andi még pocaklakó korában megrendelte a születendő második kisfiának ezeket a babaágy fölé akasztható színes filcfigurákat... Mint oly sokszor már, most is szabad kezet kaptam! :)
A nyár elröppent, mialatt körvonalazódott bennem a forgó témája a kisfiúknak oly tetszetős tanyával és a tanyasi állatokkal és szeptember közepére pont készen lettem, mielőtt a várva-várt második kisherceg megszületett... Gyönyörű kisfiú, akinek végül ez lett a születési ajándékom... :)))


Ugyanúgy, mint ahogy az általam készített figurák is kézzel készültek, a hozzá tartozó fa forgóalap is... A családhoz stílszerűen illő fehér lazúrral lekezelt faszerkezet az egyik ügyes kezű férficsaládtagjuk munkáját dicsérik... Így nekem "csak" a figurákat kellett megálmodnom és filcbe öltenem! :)))

 (Köszönöm Andinak a fotókat! Nekem nagyon fontosak...!)
Az egyetlen kérés az volt, hogy a figurákat ne úgy lógassuk le, hogy csak a "talpát" lássa a kis ágyból a baba, hanem úgy legyenek fellógatva és kialakítva, hogy az egész filcfigurában gyönyörködhessen és figyelgethesse... (Ezért nehezen fotózható "nem babaszemszögből"... ;-) A kiságyból szemlélve más a látvány és ez a lényeg...) 
Nagyon szereti nézegetni és én ennek igazán örülök!!! :)))
Mindegyik figura belül csörgős és puha, ill. úgy készültek, hogy később, amikor már nem csak fekszik a baba, akkor kézbe adható, marokba való kis  csörgős filcjátékokká válhassanak! Ezért is a tanya téma... Lehet majd állatosat játszani...! :)



Középre terveztem a tanyasi házikót.. egyik oldalán kerítéssel, 
a másik oldalán türkiz pántos "faajtóval"...


A házikó köré pedig a csillagszemű állatokat...


...egy lógó fülű DOTTY-bundás fehér báránykát...


...egy viccesen elálló, barna fülű, foltos házörző kutyust...


...és egy DOTTY-nyerges, színes sörényű és farkú narancsszín pejlovat...


 ...melyeket a kiálló színes szalagoknál majd az ujjacskákkal pöncörgetni lehet! :)))

A forgó elrendezése végül módosult a fellógatás előtt, mert a szőke fürtös Nagy Fiú bátyó is követelt magának belőle, amikor megérkezett a csomagom és magáévá tette belőle a narancsszín lovacskát...! Ő se maradjon ki a jóból, ugyebár...! :)))
Teljen a családnak és a fiúknak annyi öröme benne, mint amennyi nekem telt a szeretetteli készítésük közben...! Örülök neki, hogy a bizalmukba fogadtak és hogy kis családjuk gyarapodott! :)

8 megjegyzés:

Nia írta...

Ó mennyire kedves figurák! Lovacska a kedvencem! :)

Álomjáró-Bozsomati írta...

Ő ez nagyon-nagyon! :-) Tüneményes!

Szera írta...

Csodaszép lett! Gratulálok! :)

Ledorka írta...

Szépséges, vidám, igényes munka. :) Nagyon teszik. :)

Kékmadár írta...

Tündéri!

Krizantám írta...

De jó, hogy ennyire lelkesek vagytok! Köszönöm a kedves szavakat Mindenkinek! :)

Betti írta...

Annyira szépek és ízlésesek, hogy csak boldog felnőtté válhat az a gyermek, aki ezeket nézegetheti, fogdoshatja. Gyönyörűek!

Krizantám írta...

Köszönöm Betti!
Nem is tudod mennyire rátapintottál a lényegre, mert a szülők igényességének, ízlésének köszönhetem ezt a különleges felkérést... Az én dolgom csak egy egyedi babaforgó megvalósítása volt!:)
És biztos vagyok benne, hogy ismerve a szüleit, boldog felnőttekké válnak majd a fiúk...! Nagy odafigyeléssel választják ki a nekik való játékokat és nagyon nagy becsülete van náluk a kézzel készült dolgoknak! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...